Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Siirry alas

Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Viesti  Jenny lähetetty Ti Huhti 26, 2011 10:10 pm

Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011


Myllavík järjestää askellajivalmennuksen viidelle islanninhevosratsukolle. Valmennus pidetään 11.05.2011 Myllavíkin suurella kentällä, mutta jos sää muuttuu huonoksi, pidetään valmennus maneesissa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 09.05.2011.

Valmennuksessa treenaamme töltin ja passin nostoa ja niissä liikkumista. Valmennukseen voivat osallistua niin neli- kuin viisikäyntisetkin islanninhevoset. Lämmittely suoritetaan itsenäisesti, mutta jo alussa valmennuksen vetäjä, Harmoan perheen emäntä ja Myllavíkin ratsastuksenopettaja, Mette Harmoa tarkkailee ratsukoiden yhteistyötä ja antaa vinkkejä. Lämmittelyn jälkeen ratsukoille jaetaan omat ohjeet, joita soveltaen ratsukot alkavat työskentelemään. Yksi kerrallaan ratsukot käydään läpi myös haukankatseen alla, kun Mette antaa yksityisopetusta ja hiillostaa ratsukoita oikein urakalla. Näin kevään kunniaksi onkin hyvä aloittaa treenikausi hikoilemalla ja puuskuttamalla oikein urakalla!

Osallistumisohjeita:
» Avoinna vain ulkopuolisille islanninhevosille
» Yhdeltä ratsastajalta vain yksi hevonen
» Islanninhevosen tulee olla yli viisivuotias ja siltä on löydyttävä vähintään töltti
» Hevosen sivuilta tulee löytyä hevosta kuvaava luonne

» Osallistuminen tapahtuu tähän topaan. Osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä foorumille
» Osallistuminen tapahtuu alla olevassa muodossa:
ratsastaja - [url*=osoite tähän]hevonen[/*url] (älä poista tähtiä *)
» Olisi myös suotavaa, jos kertoisit hieman hevosesi taidoista ja sen heikkouksista, jotta valmennusta voitaisiin suunnitella etukäteen ja valmennuksesta olisi hyötyä myös sekä sinulle että hevosellesi


Latu - Áberandi frá Gardhur
Juonipaljastus:
Pikkuhiljaa alkoi näyttää siltä, että Abe oli vertynyt tarpeeksi yksityisopetusta varten. Siirryimme hieman syrjemmäs, kun muut vielä jatkoivat lämmittelyä kentän toisella laidalla. Ja sitten aloitettiin. Kuten olitkin jo kertonut, Abe tosiaan näytti olevan aika passivahva, joten tämän rääkin tarkoituksena olisi siis parantaa niin siirtymisiä kuin askellajien nostoakin. Tammalla onneksi näytti olevan ihan oma moottori, joten vauhdista ei varmasti tulisi olemaan pulaa. Abe näytti olevan hyvin avuilla, joten aloitimme töltistä. Nosto sujui hyvin ja hetken näytti siltä, että tamman töltti olisi puhdasta. Tapojensa mukaisesti Abe kuitenkin vaihtoi hyvin nopeasti possupassiin, joten pyysin sinua siirtymään käyntiin. Neuvoin kokoamaan tammaa hieman enemmän, eteenpäin kun sitä ei kovinkaan paljoa tarvinnut ajaa. Nyt Abe kulkikin hyvin ryhdikkäästi ja kokeilimme uudestaan töltin nostoa. Tällä kertaa tamman töltti oli jo muutaman askeleen ajan puhdasta ennen possupassiin siirtymistä. Jatkoimme vielä jonkun tovin siirtymisillä ja lopulta lopetimme tölttiharjoitukset tulokseen, jossa Abe jo tölttäsikin puhtaasti muutaman pääty-ympyrän verran.

Töltin jälkeen laukkakin sujui yllättävän hyvin, vaikka pientä nelitahtisuutta oli ajoittain havaittavissa. Sekin onneksi hoitui intervallityylisellä harjoituksella, jossa ensin kokosit ratsuasi ja sen jälkeen pyysit siltä pitempää laukkaa. Ravi tuntui olevan harjoituksista hankalin ja avuksi hainkin kentän reunalta muutaman maapuomin, jotka oli siis tarkoitus ylittää ravissa. Tamma joutuisi keskittymään omiin jalkoihinsa, joten toivottavasti se myös tajuaisi, että maapuomit olisi helpointa ylittää ravaten. Tölttiharjoitukset olivat selkeästi tuottaneet tulosta, vaikka raviin siirryttäessä Abe vielä tarjosikin possupassia. Muutaman voltin jälkeen puhdas ravi kuitenkin löytyi ja siirryimme maapuomeille. Ensimmäinen kerta sujui hyvin, vaikka Abe näyttikin hieman ihmettelevän maapuomien tarkoitusta. Vasen takajalka hieman kolahti viimeiseen maapuomiin, joten jatkoimme harjoitusta. Maapuomeja ylitettiin molemmista suunnista ja ravi tuntui pysyvän hyvin. Abe kuitenkin muutaman kerran yritti ylittää puomit possupassissa, mutta tamma vaikutti ymmärtäneen, ettei siitä tulisi mitään. Lopetimme harjoituksen menemällä vielä kaikki askellajit läpi. Kaikki löytyivät puhtaina, vaikka tamma vielä hieman yritti tarjota possupassiaan, jonka kuitenkin sait hyvin vaihdettua takaisin tölttiin. Treeni oli tältä osin tässä, joten päästin sinut jäähdyttelemään ratsuasi.

angie - Fábeina frá Ljóma
Juonipaljastus:
Jo lämmittelyssä Fanna oli jännittynyt, mutta se luultavasti johtui suurimmaksi osaksi uudesta paikasta ja vieraista hevosista. Jouduitkin etsimään kontaktia tammaan melko pitkään, mutta lopulta löysitte yhteisen sävelen. Kirjava alkoi osoittaa hieman rentoutumisen merkkejä, joten nyt olisi sopiva aika yksityisopetukselle. Siirryimme hieman sivummas, mutta nyt tammaa alkoi taas jännittää. Neuvoin sinua ottamaan siirtymisiä ja voltteja sekä taivuttelemaan Fannaa, jotta se taas kuuntelisi sinua paremmin ja uskaltaisi myös ehkä hieman rentoutua. Taivutteleminen olikin hyvä vaihtoehto, sillä vaikka olitkin hyvin verrytellyt ennen varsinaisen treenin alkua, tamma näytti kulkevan hyvin jäykkänä. Siirtymiset ja voltit alkoivat tuottaa tulosta, kun Fanna alkoi hieman hakeutua muotoonkin. Kokeilimme vielä nopeasti töltin molempiin suuntii, eikä siinä ollut ongelmia.

Nostitte laukan hallitusti, vaikka jouduitkin hieman pidättelemään tammaa, kun se näytti hieman innostuvan. Ravi-laukka-ravi-siirtymisten avulla oli tarkoitus sulavoittaa tamman siirtymistä askellajista toiseen, ennen kuin yrittäisimme passia. Vasemmassa kierroksessa Fanna kallistui jonkin verran sisäänpäin, joten muistutin ulko-ohjan tuesta. Korjasit nopeasti ulko-ohjan tuntumaa ja tamma reagoi heti paremmin ja kulki selkeästi suorempana. Nyt kun laukkakin oli hallinnassa, oli aika yrittää passia. Fanna löysi passinsa melko helposti, mutta kuten olit aiemmin kertonut, vauhtia ei oikein löytynyt, mikä teki myös liitovaiheesta lähes olemattoman. Kehotinkin ratsastamaan jo laukassa reippaasti eteen ennen passin nostoa, minkä pitäisi helpottaa vauhdin jatkumista myös passissa. Tällä kertaa tuloksena olikin possupassin sijasta puhdas passi hyvällä liitovaiheella, mutta vauhti ei vieläkään ollut päätä huimaava. Jatkoimme harjoitusta molempiin suuntiin ja lopulta Fanna löysi passiinsa liitovaiheen lisäksi myös reippaan vauhdin. Tamma vaikutti olevan jo väsynyt, joten en tohtinut kiusata sitä enempää. Kiitin hyvästä työstä ja annoin sinun tehdä jäähdyttelyn itseksesi.

Iiskala - Villingur frá Ljóma
Juonipaljastus:
Jo lämmittelyssä tanner tömisi, kun te Villingurin kanssa teitte selväksi, että vähän hienomman luokan oripoika oli saapunut kentälle juuri nyt. Herra kävi selkeästi ylikierroksilla, mutta sait pidettyä orin kurissa, vaikka Villingur intoutuikin välillä hieman keulimaankin. Jonkin aikaa machoiltuaan ori kuitenkin rauhoittui ja alkoi keskittyä työntekoon. Pyytäessäni teidät kentän toiseen päähän tulittekin oikein vauhdikkaalla töltillä, jonka mumisit olleen ori oma valinta. Selväksi ainakin tuli, ettei tölttiä tarvinnut tällä kertaa harjoitella, joten pyysin sinua ratsastamaan muutaman suuren ympyrän laukassa, jotta passin nosto helpottuisi. Väliin jouduimme kuitenkin ottamaan hieman siirtymisharjoituksia, kun Villingur alkoi taas kuumumaan liikaa. Oria selkeästi turhautti tällainen harjoitus, mutta lopulta se kuitenkin alistui kohtaloonsa ja suoritti siirtymiset mallikelpoisesti.

Kun laukkaympyrät sujuivat ilman ongelmia, pyysin sinua nostamaan passin. Siirtyminen sujui sulavasti, mutta sitten alkoikin taas alamäki. Villingur alkoi kaahottamaan taas sellaista vauhtia, että sinulla oli vaikeuksia pidellä oria. Volttien avulla sait rauhoitettua orin ja yritimme uudestaan. Tällä kertaa annoin ohjeeksi antaa orin kaahottaa niin lujaa kuin se vain halusi ja pyytää sitä menemään vielä lujempaakin, jotta se saisi purettua energiaansa. Kierroksia oli aivan turha laskea, sillä niissä menin sekaisin jo pelkän vauhdin takia. Askelluksessa ei orilla ollut ongelmia ja viimeistään nyt sen lihakset vertyisivät todella hyvin. Vaihdoitte suunnan hieman erikoisella taktiikalla ja kiisitte toiseen suuntaan vähintään yhtä paljon. Lopulta orin vauhti alkoi hidastumaan, joten siirsit sen laukan kautta raviin ja jatkoit keventäen. Kiitin sinua hyvästä työstä ja siirryit takaisin toiseen päähän jäähdyttelemään höyryveturin lailla puuskuttavaa oriasi.

Mari H - Fjalar frá Nino
Juonipaljastus:
Lämmittelyssä Fjalar esitteli pieniä pukkeja, mutta pysyit kuitenkin hyvin selässä ja jatkoit ilman ongelmia. Siirryimme kentän toiseen laitaan ja aloitimme siirtymällä tölttiin. Oria olisi selkeästi kiinnostanut enemmän kaikki muu kuin kentällä harjoittelu, joten aloitimme yksinkertaisilla siirtymisillä, volteilla ja muilla perusliikkeillä. Voltit Fjalar päätti aloittaa kulkemalla lapa edellä, mutta tekemällä muutaman voltin peräjälkeen ori kuitenkin jätti lapansa oikealle paikalle ja taipui mallikkaasti. Laukka pyöri hyvin, vaikka muutama hieman suurempi pukki meinasikin välillä sotkea orin jalat oikein kunnolla. Töltti ja passi löytyivät molemmat puhtaina, vaikka Fjalarin pitikin hieman esitellä liitopassiaan kentän toisella laidalla harjoitteleville valmennuskavereille.

Passin jälkeen orin keskittyminen alkoi taas herpaantua, joten otimme vielä lopuksi voltteja, ympyröitä, kaarevia uria ja siirtymisiä. Muutamassa voltissa Fjalar kallistui hieman liikaa sisään, mutta korjattuasi hieman asentoasi ja ohjastuntumaasi voltitkin sujuivat jälleen hyvin. Päätimme valmennuksen ottamalla vielä muutaman peruutusaskeleen, jonka jälkeen annoit ratsullesi pitkät ohjat ja jatkoit orin jäähdyttelyä.

läjä - Álfröðull frá Laxness
Juonipaljastus:
Lämmittelyt hoiditte verkkaisesti ilman mitään ihmeellisempiä päähänpistoja, joten siirryimme melko nopeasti yksityisopetukseen kentän toiseen päähän. Joutuessaan yksin toiseen päätyyn Föö yritti hieman vikuroida apujasi vastaan, mutta volttien ja kaarevien urien sekä siirtymisten avulla ori kuitenkin alkoi kuunnella ohjeita. Töltissä ori taisi hieman alkaa viemään, mutta muutaman askeleen jälkeen sait orin kuitenkin taas hallintaasi. Harjoittelimme töltin eri nopeuksia, etenkin hyvin hidasta työtölttiä, jonka ori olisi mieluummin vaihtanut hieman vauhdikkaampaan menoon. Jouduitkin siis käyttämään pidätteitä hieman enemmän, jotta Föö olisi malttanut pitää vauhdin hiljaisena. Lopuksi palkitsit orin menemällä hieman lisättyä tölttiä.

Laukka pyöri hyvin, joten siirryitte passiin melko nopeasti. Ori meinasi sotkea jalkansa passin nostossa, joten otitte siirtymisen uudestaan. Tällä kertaa siirtyminen sujui hyvin, mutta passi oli hieman hätäistä ja varmasti molemmille teistä jotenkin hankalaa. Vielä kerran pyysin ottamaan siirtymisen uudestaan ja tuloksena olikin nyt jo parempi siirtyminen sekä itse passaaminen. Passissakin harjoittelimme vauhdin säätöä, orilla kun vaikutti olevan niin kauhea kiire. Lopulta kuitenkin ori toimi tahtojesi mukaan, joten lopetimme harjoitukset tyytyväisinä.


Viimeinen muokkaaja, Jenny pvm Ma Toukokuu 09, 2011 1:16 am, muokattu 9 kertaa
avatar
Jenny

Viestien lukumäärä : 1361
Ikä : 23

Näytä käyttäjän tiedot http://www.myllavik.webs.com/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Viesti  Latu lähetetty Ke Huhti 27, 2011 1:30 am

Latu -

Abe on reipas ja eteenpäinpyrkivä tamma, ja hyvin passitahtinen. Tölttiä on välillä vaikea saada puhtaaksi, vaan Abe tuppaa menemään vain possupassia. Mitään kunnon polvikohotölttiä tammalta on vähän turha odottaa, mutta edes puhdas, ei-possupassi olisi hienoa saada esiin. Passissa ei Abella ole ongelmaa, mutta se on välillä vaikea saada nostettua tyylipuhtaasti ilman mitään pieniä possupassi-nelitahtilaukkasählinkejä.

Latu
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Viesti  Latu lähetetty Ke Huhti 27, 2011 1:31 am

Hienoa, osoite tippui pois, Latu -

Latu
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Viesti  Latu lähetetty Ke Huhti 27, 2011 1:32 am

Nähtävästi foorumi ei anna vierailijoiden pistää linkkiä, joten miun on nyt pakko jättää tähdet: Latu - ratsastaja - [url*=http://www.latuntalli.webs.com/Hevoset/abe.htm]Áberandi frá Gardhur[/*url]

Latu
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Viesti  Jenny lähetetty Ke Huhti 27, 2011 2:26 am

No voihan perhana, pitääkin mennä sörkkimään asetuksia... Joka tapauksessa mukana olet. (:
avatar
Jenny

Viestien lukumäärä : 1361
Ikä : 23

Näytä käyttäjän tiedot http://www.myllavik.webs.com/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Viesti  angie lähetetty Ke Huhti 27, 2011 1:04 pm

angie - [url*=http://gremja0.webs.com/fabeina.htm]Fábeina frá Ljóma[/*url]

Fannan kanssa pitäisi harjoitella askellajien sulavuutta, koska tammalla on tapana jännittää ja sen takia myös reagoida ratsastajan liikkeisiin (sekä virheisiin) erittäin nopeasti jonka takia liikkeet saattavat olla teräviä ja hieman robottimaisia. Töltin kanssa Fannalla ei ole ongelmia, mutta passia voisi harjoitella lisää, koska tamman kanssa tuntuu olevan hankalaa löytää hyvän liitovaiheen jälkeen itse vauhti harjoitukseen.

angie
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Viesti  Jenny lähetetty Ke Huhti 27, 2011 1:38 pm

Mukana olette (:
avatar
Jenny

Viestien lukumäärä : 1361
Ikä : 23

Näytä käyttäjän tiedot http://www.myllavik.webs.com/

Takaisin alkuun Siirry alas

Valmennus

Viesti  Iiskala lähetetty Ke Huhti 27, 2011 7:19 pm

Iiskala - [url*=http://skogur.webs.com/villingur.htm]Villingur frá Ljóma[/*url]
» Ori on eteenpäin pyrkivä ja viljakas, se on myös kuuma, passi muuttu helposti liian kaksitahtiseksi ja ori jäykistyy näin hyvinkin helposti. Ori saattaa myös joskus lähteä viemään kuumuessaan kylliksi.
avatar
Iiskala

Viestien lukumäärä : 724
Ikä : 22

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Viesti  Jenny lähetetty Ke Huhti 27, 2011 8:58 pm

Mukana olet
avatar
Jenny

Viestien lukumäärä : 1361
Ikä : 23

Näytä käyttäjän tiedot http://www.myllavik.webs.com/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Viesti  Mari H lähetetty Ke Huhti 27, 2011 10:20 pm

Mari H - [url*=http://www.freewebs.com/ljoma/fjalar.htm]Fjalar frá Nino[/*url]

:)

Mari H
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Viesti  läjä lähetetty Ke Huhti 27, 2011 10:46 pm

läjä - [url*=http://lajanponskit.webs.com/Foo.html]Álfröðull frá Laxness[/*url]

Luonteesta sen verran, että kyseessä on erittäin reipas ja ehkä vähän malttamatonkin oripoika, jolta löytyy rutkasti huumoria. Ratsastettaessa toimii kuitenkin alkutestailujen jälkeen yleensä ihan kivasti, vaikka vauhtia onkin useimmiten aikalailla ja saa olla tarkkana, ettei mene sähellykseksi. Herkkä suustaan ja kaikki viisi käyntiä löytyy. Jarruja ja kärsivällisyyttä olisi kiva koittaa saada enemmän esille.

läjä
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Viesti  Jenny lähetetty To Huhti 28, 2011 12:02 am

Molemmat mukana (:

Valmennus täynnä, kommentit tulevat viimeistään 11.05
avatar
Jenny

Viestien lukumäärä : 1361
Ikä : 23

Näytä käyttäjän tiedot http://www.myllavik.webs.com/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Askellajivalmennus islanninhevosratsukoille 11.05.2011

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa